Facebook pagina LinkedIn Twitter

Sollicitatiebrieven schrijven

Een sollicitatiebrief bij een sollicitatie kan het verschil uitmaken tussen een uitnodiging voor een persoonlijk sollicitatiegesprek en een afwijzing. Maar een goede sollicitatiebrief schrijven is niet voor

iedereen weggelegd. Het vergt kennis van de Nederlandse taal, kennis van het bedrijf en kennis van jezelf. En daarnaast ook nog een goed ontwikkeld schrijftalent!

Grote aantallen

Op de meeste vacatures worden tientallen, maar vaak ook honderden sollicitaties ingestuurd. Van alle brieven heeft 85% dezelfde strekking. Lees; "Geachte heer, mevrouw, naar aanleiding van uw advertentie wil ik graag solliciteren op de vacature van.... bla bla bla" De meeste brieven die zo beginnen worden opzij gelegd. Niet interessant genoeg.

Opvallen

Uw medewerker moet dus zorgen dat hij opvalt en leert om de taal van het inlenende bedrijf te spreken. Dat is niet altijd makkelijk, maar daar kan ik uw medewerker mee helpen. Met mijn jarenlange HR ervaring weet ik precies wat men wel en niet wil lezen. Welke brief valt op en welke brief verdwijnt in de stapel? Overal zijn tips te vinden over motivatiebrieven. Ook op mijn site.

Verschil maken

Waarom maak ik verschil? Omdat ik een of meer sollicitatiebrieven voor uw medewerker schrijf, helemaal op maat. Wel de waarheid schrijven, maar op een manier die positief opvalt. Niet te veel, niet te weinig, maar precies goed. Ik weet hoe uw medewerker kan opvallen en zichzelf kan verkopen in een sollicitatiebrieven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over mijn werk? Hier leest u de artikelen die ik heb geschreven over sollicitatiebrieven (nieuw venster).

 

FacebookMySpaceTwitterDiggLinkedinRSS Feed
Pin It

Sollicitatiehulp.org

 

Informatie, voorbeelden, downloads, coaching, advies, workshops, teleseminars en artikelen lezen over alles wat met solliciteren te maken heeft? Op de dochterwebsite www.sollicitatiehulp.org vindt u alle informatie die u, of uw medewerker, nodig heeft! Neem een kijkje om het zelf te beoordelen.

Weg naar Succes

Het 7 stappen plan op dochterwebsite www.wegnaarsucces.nl is de basis van de loopbaancoaching van JS Loopbaancoaching. Op Weg naar Succes vindt u, of uw medewerker, alle stappen, uitgewerkt, met voorbeelden en ondersteunende artikelen en blogs. Neem een kijkje!