Facebook pagina LinkedIn Twitter

Oefenen sollicitatiegesprek

Als uw medewerker wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, heeft hij al een heel belangrijke stap gezet; zijn brief en cv zijn goed ontvangen en het bedrijf heeft interesse om hem persoonlijk te ontmoeten! Dat is al een mijlpaal op zich. Maar, hij is er nog niet. Eigenlijk gaat het nu pas beginnen!

Een goede presentatie

Meestal wordt na het eerste sollicitatiegesprek al een beslissing genomen, ze weten dan al of uw medewerker in aanmerking komt voor de functie waar hij op solliciteert. Hij moet er dus voor zorgen dat hij zich goed presenteert. Wat kan ik hierin betekenen?

Ik kan hem helpen om ontspannen over te komen tijdens een sollicitatiegesprek. Ik help hem, om de meest lastige vragen te pareren op een natuurlijke manier en om jezelf te blijven. Goede vragen stellen aan een interviewer is heel belangrijk en ook dat gaan we oefenen. We oefenen vragen die vaak gesteld worden, de STARR methode en vragen waar hij tegenop ziet. Hierbij geef ik de juiste antwoorden en herhaal deze oefening een aantal keer. Dat werkt.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over sollicitatiegesprekken? Dan kunt u hier de artikelen lezen die ik heb geschreven over sollicitatiegesprekken.

 

FacebookMySpaceTwitterDiggLinkedinRSS Feed
Pin It

Sollicitatiehulp.org

 

Informatie, voorbeelden, downloads, coaching, advies, workshops, teleseminars en artikelen lezen over alles wat met solliciteren te maken heeft? Op de dochterwebsite www.sollicitatiehulp.org vindt u alle informatie die u, of uw medewerker, nodig heeft! Neem een kijkje om het zelf te beoordelen.

Weg naar Succes

Het 7 stappen plan op dochterwebsite www.wegnaarsucces.nl is de basis van de loopbaancoaching van JS Loopbaancoaching. Op Weg naar Succes vindt u, of uw medewerker, alle stappen, uitgewerkt, met voorbeelden en ondersteunende artikelen en blogs. Neem een kijkje!