Facebook pagina LinkedIn Twitter

Coachingsgesprekken

Indien u kiest voor een optimaal coachingstraject, heeft uw medewerker recht op 3 coachingsgesprekken. Bij een uitgebreid pakket zijn dit 2 gesprekken en bij een basispakket is dit 1 gesprek. In deze gesprekken bespreken we de voortgang van het outplacement traject en waar nodig sturen we bij.

7 Stappenmodel

Als basis voor de coachingsgesprekken hanteer ik het 7 stappenmodel, dat gepubliceerd staat op de website Weg naar Succes. Deze website is door mij, Judith Schoorlemmer, ontwikkeld en heeft al vele mensen geholpen een baan te vinden. In deze 7 stappen leren werkzoekenden hoe ze sneller een baan kunnen vinden die bij hun past. De stappen beschrijven het proces van zelfkennis, kennis van de markt, strategiebepaling, vacatures zoeken, netwerken, actief solliciteren en reflecteren.

Documentatie

Uw medewerker krijgt een exemplaar van mijn mini e-book 'Sollicileren', een e-book vol met tips en advies over het zoeken naar een baan. Daarnaast krijgt uw medewerker mijn wekelijkse e-zine met sollicitatietips, die ik via www.sollicitatiehulp.org, verzend. Hiermee wordt hij tevens al eerste geinformeerd over workshops, trainingen en teleseminars.

Optimale ondersteuning

Hiermee wordt uw medewerker optimaal ondersteund in zijn zoektocht naar een nieuwe baan. U kunt verzekerd zijn van een totaalpakket!

 

FacebookMySpaceTwitterDiggLinkedinRSS Feed
Pin It

Sollicitatiehulp.org

 

Informatie, voorbeelden, downloads, coaching, advies, workshops, teleseminars en artikelen lezen over alles wat met solliciteren te maken heeft? Op de dochterwebsite www.sollicitatiehulp.org vindt u alle informatie die u, of uw medewerker, nodig heeft! Neem een kijkje om het zelf te beoordelen.

Weg naar Succes

Het 7 stappen plan op dochterwebsite www.wegnaarsucces.nl is de basis van de loopbaancoaching van JS Loopbaancoaching. Op Weg naar Succes vindt u, of uw medewerker, alle stappen, uitgewerkt, met voorbeelden en ondersteunende artikelen en blogs. Neem een kijkje!