Facebook pagina LinkedIn Twitter

Loopbaanadvies

Loopbaanadvies bevordert de productiviteit van uw medewerkers

Uw medewerker doet al geruime tijd hetzelfde werk en wil meer. Of anders. U ziet potentie in een medewerker, maar weet niet precies hoe u die potentie omzet in productiviteit. U wilt uw medewerker iets bieden om hem binnen te houden. Of u wilt een carriereplanning binnen uw bedrijf invoeren. Er zijn genoeg redenen om een loopbaanadvies aan uw medewerker(s) te bieden. U zult er als werkgever veel voordeel aan hebben. Daarmee investeert u niet alleen in uw personeel, maar ook in uw bedrijfsvoering.

Wat kan JS Loopbaanadvies voor u betekenen?

Als u JS Loopbaanadvies inschakelt, bent u verzekerd van een inhoudelijk sterk advies, waarmee uw medewerker(s) inzicht krijgen in hun (verborgen) talenten en tools meekrijgen om hun talenten effectief in te zetten in hun werk. Misschien zitten ze niet op de goede plek binnen uw bedrijf. Misschien zitten ze wel op de goede plek, maar kan een aanpassing in hun functie veel voordeel opleveren. In alle gevallen zullen beide partijen, werkgever en werknemer, profiteren van een optimale benutting van de talenten van uw medewerker(s).

Loopbaanadvies bij outplacement

Indien u JS Loopbaanadvies heeft ingeschakeld om een outplacementprogramma te verzorgen, kan loopbaanadvies een belangrijke bijdrage leveren aan het programma. Hierdoor krijgt uw medewerker sneller inzicht in zijn of haar talenten en vaardigheden en leert hoe hij deze effectief kan inzetten in de zoektocht naar een nieuwe baan. Misschien is dit wel HET moment om het roer om te gooien!

Hoe gaat JS Loopbaanadvies te werk?Ga naar de Weg naar Succes

Ik beschik over een uitgebreide toolkit om een gedegen loopbaanadvies te kunnen geven. Zo kan ik testen afnemen bij uw medewerker en gedragsgerichte vragen stellen. In alle gevallen voer ik in eerste instantie een intakegesprek, waarin ik vaststel wat de verwachtingen zijn bij werkgever en werknemer. gemiddeld genomen zijn hierna 2 gesprekken nodig om te komen tot een goede rapportage.

In mijn gesprekken maak ik gebruik van het 7 stappenplan, dat ik heb gepubliceerd op de website www.wegnaarsucces.nl. Op deze website staan de 7 stappen duidelijk utgelegd. Deze worden geillustreerd met diverse blogs en artikelen, die te vinden zijn bij elke stap van het plan.

Trainingen bij JS Loopbaanadvies

Just in time learning!Uw medewerkers kunnen op deelgebieden worden getraind. Wilt u dat uw medewerker meer oog krijgt voor uw klanten? Of kan uw medewerker wel wat gespreksvaardigheden gebruiken? Of misschien wilt u uw leidinggevenden op een coachende manier laten werken. Deze en meer trainingen kunt u inzien op www.jitl.nl. De nieuwe manier van effectief leren. JS Loopbaanadvies maakt gebruikt van deze trainingen.

 

 

 

FacebookMySpaceTwitterDiggLinkedinRSS Feed
Pin It

Sollicitatiehulp.org

 

Informatie, voorbeelden, downloads, coaching, advies, workshops, teleseminars en artikelen lezen over alles wat met solliciteren te maken heeft? Op de dochterwebsite www.sollicitatiehulp.org vindt u alle informatie die u, of uw medewerker, nodig heeft! Neem een kijkje om het zelf te beoordelen.

Weg naar Succes

Het 7 stappen plan op dochterwebsite www.wegnaarsucces.nl is de basis van de loopbaancoaching van JS Loopbaancoaching. Op Weg naar Succes vindt u, of uw medewerker, alle stappen, uitgewerkt, met voorbeelden en ondersteunende artikelen en blogs. Neem een kijkje!